sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Kisafiilikset pähkinässä

Laji 1 : 10min AMRAP
25m juoksu
10 x Burpee
25m juoksu
15 x KB swing
Tulos : 181 reps , sija 6







Laji 2 : Clean & Jerk ladder
30kg – 40 – 50 – 55 – 60 – 65 – 70 – 75 – 80 – 85kg
Tulos: 70kg (PR) ja 22 mavea, sija 4








Laji 3 : Timecap 15min
Vedessä matkan juoksu
40 x Sandbag 25kg Back squat
30 x Kb snatch 16kg
20 x STOH 12kg
10 x Sandbag olanyliheitto
vedessä matkan juoksu
Tulos 9:49 sija 5







Pitkästä aikaa ehdin raapustaa "kuulumiset", eli ensimmäiset Crossfit-kilpailuni oli 3 viikkoa sitten Hietsu Beach Battle. Heinäkuun loppu ja elokuu meni siis miettiessä suurimmaksi osin vain sitä yhtä tulevaa päivää. Olenko tarpeeksi hyvä, jännitänkö aivan liikaa, pärjäänkö ollenkaan, pärjäisinkö sittenkin hyvin, millaisia kilpakumppaneita saan vastaan, mitä sitä joutuu tekemään, mitä jos tuntuu liian pahalta ja ei kestä kipua tarpeeksi? Kokonaisuudessaan valmistauduin hyvin, vaikka kyseessä oli vaan päivän kisat ja kuormitus kuitenkin hyvin pieni verrattaen kunnon isoihin kisoihin. Viimeinen viikko ennen kilpailuja meni rauhallisesti ottaessa, alku viikosta muutamat maximien haut ja pieniä hikiä pintaan jumppia, kuitenkaan kipeyttämättä paikkoja. Keskityin myös syömiseen ja kehon huoltoon saunomalla + kylmä ja venyttelemällä, että varastot oli tankattuna kaikin tavoin. En varmasti olisi hoitanut kaikkea noin hyvin, ellei olisi tukena jo paljon kisanneita vuosia treenanneita urheilijoita.

Kisoihin ilmoittauduttuani jännitti pirusti, mutta viikkojen mennessä ja reenien kulkiessa jännitys helpotti hetki hetkeltä ja oikeastaan suurin jännitys karisi Lappeenrantaan viikko ennen omia kisojani, koska jännitin aivan hulluna poikaystäväni kilpaillessa. Jännitys voimat loppui siis sinne. Mietinkin omana kisa-aamunani, miksi mua ei jännitä enempää. Ainoa kamala stressi meinasi olla siitä, että en saanut letitettyä hiuksiani niin kuin halusin. Sekin ongelma onneksi ratkesi kisapaikalla. Satu meinaan väänsi niin kisakireet letit, että ei yksikään haituva karannut koko päivän aikana väärään asentoon!
Olin kaikissa lajeissa viimeisien lähtijöiden joukossa, ennen omaa suoritusta ehti siis vakoilla aina hieman muiden taktiikoita ja saada viime hetken vinkkejä. Lajit meni kokonaisuudessaan tasaisen hyvin. Pää pysyi kylmänä ja tein tasaista tahtia suorituksia, en lähtenyt liian vauhdilla. Sitä pelkäsin eniten, että hermoilen ja painan liian kovaa kyytiä ja hyydyn ennen aikojani. Ruokakin maistui koko päivän, niin energia tasot pysyi kohdillaan lajien välissä. Lisäksi oli aivan ihanaa kuulla kaikkien kannustushuutoja sinne omaan keskittyneeseen kuplaan suoritusten aikana. Olen enemmän kuin kiitollinen kaikille tsemppaajille ja paikalla olijoille, kaikilla oli merkitystä enemmän kuin arvasittekaan!

Kokonaistulokseni oli loppujaan sija 2, samoilla pisteillä sijan 1 kanssa. Voittajalla oli lajista 1 voitto, joten sijoittui ansaitusti ensimmäiseksi. Koen onnistuneeni hyvin ensimmäisiksi kisoiksi, mutta kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten hampaankoloon jäi muun muassa saavuttamaton lajivoitto ja palkintopallin 1 sija. Ensi kerralla siis taas paremmin!
Kisojen jälkeen sain neuvon: ”Ole pois boxilta niin kauan kuin maltat ja vähän päälle, paras olisi kun et menisi sinne viikkoon”. Mietin hetken että aha miksi, koska olisi hirveä hinku päästä tekemään heikkouksia ym… Kuitenkin tein kuten käskettiin ja ensimmäiset 3 päivää en urheillut lainkaan, sitten oli jo fiilis et nyt on niin hyvin levättynä, et pakko päästä liikkumaan. Pyöräilin ja lenkkeilin koiran kanssa loppu viikon, normaalia hyötyliikuntaa siis. Tää oli vapauttava fiilis ja motivaatio oli entistä parempi ja varmempi. Erittäin hyvä veto keholle ja mielelle kokonaisuudessaan.

Nyt treenit sujuu normaaliin tapaan ja kehitellään ohjelmaa heikkouksien pariin, jotta niitä saataisiin hiottua ja kehitystä tulisi. Oman haasteen luo aikatauluttamiseen tämä syksy, jossa on koulu, harjoittelut, oppari ja täysi määrä töitä. Mutta se on vain muutaman kuukauden rutistus ja toivon mukaan sitten on koulun penkki hyvästelty hetkeksi. Se jää vielä nähtäväksi onnistuuko, mutta yritetään! Pieni breikki tulee parin viikon päästä, kun lähdetään Maltalle ottaan iisisti! 

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti