sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Primero


Ensimmäinen askel… Voi olla vaikeaa aloittaa, kun ei tiedä mistä aloittaisi. Blogin perustaminen on ollut mielessä viimeiset 2 vuotta, aina aika on vain mennyt eteenpäin ja en ole saanut tätä ensimmäistäkään asiaa kirjoitettua. Nyt kuitenkin lähdin tätä postausta kirjoittamaan monennettakohan kertaa? Lähinnä siksi sain nyt tämän blogin aikaiseksi on, että olisi kiva jakaa kuulumisia täältä Espanjasta ystäville, kavereille ja tutuille. Toivottavasti jotkut matkailijat tai vaihto-oppilaat saavat myös tulevista postauksista vinkkejä Madridiin.

Nyt täällä kun oleilen seuraavat hieman vajaa 3kk vielä. Lähdin tänne siis 28.2 suuntana Madrid. Tarkoituksena olla pari päivää päälle 3kk täällä ja suorittaa 2 työharjoittelua tulevina kuukausina. Aika menee valtavan nopeasti, kun käy ”töissä” lähes joka päivä.  Työharjoittelu on vaihtelevasti aamu/iltavuoroa, opiskelijat eivät saa tehdä öitä, joku yliopiston sääntö täällä.  
Fiilis on hyvä kun täällä vihdoin on kaikki järjestyksessä, tämän espanjalaisen yliopiston tapa hoitaa asioita eroaa ”hieman” meidän suomalaisten tavoista ja oman koulun vaihto-opiskelijoiden vastaanottamisesta. Kaikki on täytynyt hoitaa itse täällä ja mihinkään ei ole saanut neuvoja edes. Kaikki perustarpeet mitä tarvitsin heti, oli espanjalainen numero+netti ja kk kortti julkiseen liikenteeseen. Myös oma haastavuus oli havainnollistaminen mahtavalle suuntavaistolle mistä löytyy se pari päivää aiemmin ilmoitettu yliopisto missä tapaaminen heti seuraavana päivänä ja harjoittelupaikka johon täytyy mennä. Eli sekoiltiin ympäriinsä kun ei tiedetty mistään mitään ja loppupeleissä kaikki hoitui tuttujen kavereiden serkkujen isän pappojen veljien ym. neuvoilla sieltä sun täältä espanjaksi.  Hei helppoahan se oli sitten kun tiesi mitä tehdä ja missä.

Asunto missä asun tämän ajan on onneksi erittäin hyvillä kulkuyhteyksillä. Myös julkinen tulee ja menee vähän sinnepäin, ei ole yksi eikä kaksi aamua kun ei ihan ole ajallaan, ainakin nämä linjat millä kuljen töihin. Kokonaisuudessaan kulkeminen on helppoa, kaikki yksinkertaista ja pääsee joka suuntaan. Kevät on jo hyvin pitkällä ja ensimmäiset nämä 2 viikkoa on ollut hellettä!! Päivisin 20-25 ja öisin 5-10 astetta. Tosin täällä ihmiset menevät meidän -30 asteen pakkasvarustuksissa? WHAT? Meitä suomalaisia ja muita normaali kesäpukeutujia katsovat kuin hulluja julkisissa ym, missä liikutaankaan. Mielestäni nää itse espanjalaiset kyllä on enemmän hulluja kuin minä, kun haluavat lämpöhalvauksen. Tuli sitä otettua jo maaliskuun ensimmäisellä viikolla aurinkoa bikineissä! Tosin nyt täällä on viimeisen viikon satanut vettä ja ollut hyvin harmaata, mutta ei masenna! Valoa täällä on silti niin erilailla, kun suomessa.
Sain pienen flunssan viime viikolla, mutta jäin kotiin lepäämään suosiolla ja meni parissa päivässä
ohi. Ihmiset kyllä tekevät täällä töitä vaikka pää kainalossa, ennen kuin jäävät kotiin. Kaikki ovatkin varmasti myös tästä syystä enemmän tai vähemmän sairaina samasta taudista ja pitkään…
Vapaa-aikaa tänne ei hirveästi jää töiden ja reenien jälkeen, mutta harjoittelua ei ole koko 3kk, joten lomaakin on luvassa muutaman viikon päästä enemmän. Ensimmäisenä viikonloppuna kävimme eläintarhassa Casa de Campossa ja seuraavassa postauksessa ajattelinkin laittaa kuvia sieltä ja kirjoittaa vähän paikallisen eläintarhan meiningistä.

Näkymä asuntomme 7 kerroksesta


Suuri puisto Casa de Campo


Tinto de verano, Aivan ihana paikallinen juoma, jota saa melkein kaikkialta 2-3€.

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti