torstai 26. maaliskuuta 2015

ZOO


Eläintarhassa kävimme ensimmäisenä täällä olo viikonloppuna, Madridin isossa puistossa Casa de Campossa sijaitseva eläintarha on suuri ja sieltä löytyy eläimiä meidän suomen ruskeakarhusta gorillaan. Lipuilla sinne on johonkin Korkeasaareen verrattuna kyllä hintaakin huomattavasti enemmän, muistaakseni aikuiset 23,50€ ja lapset 17€ minkään ikäiset ei pääse ilmaiseksi (muistaakseni). Viikonloppu ja aurinkoinen lauantai +25, ei ollut ehkä paras päivä sinne rantautua. Melu oli melkoinen suurimman osan ajasta ja kameran kanssa sai puikkelehtia minkä ehti, ettei ole joku jaloissa liiskaantuneena. 

Eläimillä näytti olevan ainakin päällisin puolin hyvin asiat ja ne olivat hyvin ruokitun näköisiä. Aitaukset ja tilat missä ne asuvat, oli puhtaita, siistejä, virikkeillä varustettuja ja tilavia. Ainakin Korkeasaaressa eläimillä on huomattavasti pienemmät tilat ja kasvillisuus, myös virikkeitä vähän tänne nähden.

 Ihmiset pystyivät ostamaan eläimille snackseja mm. pähkinöitä ja hedelmiä. Karhut ja apinat olivatkin herkkuja päivystämässä. Näytti tosin siltä, että niitä saan niin paljon, ettei jaksanut kuin parhaimmat kiinnostaa. Eläimet myös ruokittiin juuri vilkkaaseen aikaan noin puolen päivän tienoin. Kissa eläimet olivat unten mailla, kuten tavallisestikin aina jos niitä yrittää päiväsaikaan nähdä. Aiemmin en ollut monia eläimistä livenä nähnyt, gorilloja oli useampi ja yksi pienen pienikin näkyi emonsa kanssa, myös kaksi pandaa ja kirahveja löytyi. Apinoita oli eri lajeja samassa isossa laumassa ja niiden touhuja olisikin jaksanut seurata hamaan loppuun. Ne olivat kovin iloisen näköisiä ja leikit oli nuorimmilla menossa kokoajan.

Eläintarhan alueella oli valtavasti haikaroita ja niiden pesiä. Vapaana alueellaan liikkui myös flamingoja, ja ne olivat niin upean värisiä! Olisin halunnu niiltä sulan muistoksi, mutta eipä ollut kukaan moista pudottanut matkalla. Ainiin ja ne saukot, voi että ne olivat iloisia ja leikkiväisiä, niitäkin jaksoin tuijotella jo seuralaisten kyllästymiseen saakka.
Ruokapaikkoja ihan eläintarhan lähettyvillä on huonosti ja tarhassa olevien paikkojen hinnat ovatkin sitten perus kalliita, eikä kunnon ruokapaikkaa löydy. Eväät onkin kyseiseen paikkaan suunnattaessa ihan ykkössana, ympäri tarhaa on pieniä nurmialueita minne on kiva porukalla istahtaa paistattelemaan! Bikinit ja auringon otto kamat myös kannattaa varata mukaan, puistossa on ihanaa oleilla ja nauttia auringosta!
Eläintarhaan pääsee autolla tai metrolla, asema on n.kilometrin päässä. Linja 10 ja pysäkki Batan.

Kuva: wikipediaKokonaisuudessaan kiva paikka, jossa paljon eläimiä ja mahtavalla alueella. Kannattaa käydä!

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti