sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Onnellisuus

Noin viikko sitten yksi ystäväni kysyi ”Oletko onnellinen?”. Hetken mietin ja vastasin, että OLEN. Kysyin saman kysymyksen takaisin. Sain vastaukseksi ettei hän muista, koska itse olisi ollut aidosti onnellinen.  Se pisti itseni miettimään näitä asioita…

Olen ollut myös itse elämäntilanteessa pitkäänkin, jossa en ole ollut onnellinen. Muistan myös sen fiiliksen, kun havahtuu siihen, ettei muista koska on viimeksi ollut onnellinen. Silloin tarvitsee rohkeutta muuttaa niitä asioita elämässä jotka eivät tee onnelliseksi. Jokaisella on oikeus terveeseen itsekkyyteen, jos on omasta elämästä ja onnesta kyse. Emme voi elää kenellekään toiselle tai muulle. Meillä on vain yksi elämä ja siitä on oikeus nauttia itse ilman syyllisyyden tunnetta, ei niin että teemme oman onnemme kustannuksella toisia onnelliseksi tai pelkäämme syyllisyyden tunnetta.
On se muutoksen kohde ja onnettomuuden luoja sitten ihmissuhde, työpaikka, vääränlainen asunto, vanha pyörä tai mikä tahansa, uskalla muuttaa sitä asiaa!

Monesti näiden asioiden muuttamiseen tarvitsee ainakin lapiollisesta-kottikärrylliseen voimaa ja rohkeutta, mutta kun sen saa kasattua ja havahtuu elämässään onnellisuuden tunteeseen, joka valtaa mielen päivittäin pienistä asioista, tulee hemmetin vahva ja voittaja fiilis. Sitten voi todeta, että onneksi uskalsin!

Välillä on hyvä muistuttaa itseään asioista mitkä tekevät onnelliseksi ja olla kiitollinen kaikesta siitä. Ihmisluonne tuppaa monesti unohtamaan kaiken tämän ja keskittyy vain siihen mitä vielä haluaisi lisää tai olevan paremmin. Jos siis olet onnellinen nauti siitä, kaikilla näin ei ole.

Nyt esimerkiksi olen erittäin onnellinen siitä, että ulkona on ihana aurinkoinen kevät ilman ja pääsen lähtemään musiikin kanssa kevyelle palauttelu hölkälle!  


Kuvat - Katariina Viitapohja (Von Kessel)


xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti