lauantai 13. helmikuuta 2016

Lomalta "lomalle"

Elikkäs… Bangkokissa oleiltiin ensimmäiset 3 päivää ja kierreltiin katsomassa vähän kaupungin vilinää, paikkahan on hervoton ja aikaa siellä saisi kulumaan viikkoja ja kuukausiakin. Sitten viime torstai yötä vasten hypättiin Bangkokista 9h bussimatkalle ja köröteltiin Chumphoniin ja siitä katamaranilla 2h Koh Taolle. Hintaa kertyi meno-paluu lipulle 2200baht./ eli noin 55e. Matka on pitkä, mutta yötä vasten se meni torkkuessa hyvin. Isolla budjetilla matkaavalle tietenkin lento Bangkok-Koh Samui olisi miellyttävämpi, mutta hintaa olisi saanut pulittaa viisinkertaisesti.


Koitettiin valita Koh Taolta ”rauhallinen” paikka missä majailla. Päädyttiin eteläisimpään kärkeen Freedom Beachin kupeeseen. Majoitus hommattiin vasta paikan päällä. Tutkailtiin netissä erinäisiä vaihtoehtoja yöllä ja aamulla botskilla tullessa saarelle. Laitettiin s-postia hotelliin, käskivät soittaa satamasta ja tulevat noutamaan hotellille. Kätevää. Hinnat saarella vaihtelevat majoituksen tyypistä ja puitteista 10e- hyvinkin kalliisiin. Eli kaikkien budjetille majoitusta löytyy.
Paikka on osoittautunut erittäin kivaksi valinnaksi, vaikkakin arvosteluja on melko huonot netissä kyseisestä hotellista. Se on tietenkin mitä hakee ja millä hintatasolla haluaa majoittua. Ihan 10e/yö ei saa sitä parasta suihkua lämpimällä vedellä ja kaikkia mukavuuksia. Hinnat varmasti nousevat jatkuvasti, sillä saaren kävijämäärät kasvavat kokoajan, vaikkakin Taon sanotaan olevan vielä suhteellisen rauhaisaa paikkaa. Tällä hetkellä kuitenkin saa edullisesti vielä aika kivanlaiset ja rauhalliset maisemat, paikan valinnasta tietenkin riippuen.

Ruoka on edullista tai oikeastaan hyvin halpaa paikallisten katuravintoloissa 1,25-2,5e, mutta heti ”siistimmässä” ei paikallisten kojussa hinnat ovat 3-5e. Edullista tämäkin, mutta kuitenkin halvemmalla saat täysin samaa erittäin hyvää ruokaa!
Pari päivää alla saarta ja nyt jo voi todeta, ettei valinta ainakaan ole huonoimmasta päästä. Äärettömän kaunista vaikka ei vielä olla ehditty kiertämään paljonkaan. Huomenna lähdetään kiertämään saarta pyörillä ( Voin kertoa! Ei muuten ollut helppo tehtävä löytää POLKUPYÖRIÄ mopojen valloittamalta saarelta) ja eri beacheille aurinkoa ottamaan. Ollaan oltu hyvin kiinni loman tarkoituksessa ja nukkumaan paineltu illalla 8-22 välissä… Ideana tosiaan oli LEPO, LEPO, LEPO, ruokaa + vähän vain muuta. Vaikkakin mahdollisimman paljon haluaa nähdä ja tehdä, kuitenkin mennään sen ehdoilla, että unta ja ruokaa saa niin paljon kuin kroppa tarvitsee.

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti