tiistai 8. maaliskuuta 2016

Ko Chang

Lähdettiin parhaan ystäväni kanssa käymään Ko Changin saarella toissa viikonloppuna. Matkattiin bussilla n.5h ja lauttamatka kesti vajaa tunnin. Aamusta aikasin lähdettiin, niin ensimmäisen päivän ilta saatiin myös hyödynnettyä. Majoitus varattiin vasta saarella ollessamme. Pienellä budjetilla pärjäsi mainiosti. Huone jossa oli ilmastointi/tuuletin, lämpimällä vedellä varustettu suihku ja oma wc kustansi 15e/yö. Ei päätä huimannut kahdella jakaessa. Liikkumiseen vuokrattiin skootterit ja alkuun jännitti aivan hulluna. En ollut ennen ajellut, vain istunut kyydissä. Ei sitten muuta kuin hyppäsin mopon kyytiin, katsottiin missä jarru ja kaasu, eikun menoksi!
 
Ajettiin saari päästä päähän ja katseltiin matkan varrella olevia paikkoja. Aikaa olisi saanut olla enemmän ehdottomasti, koska ehdittiin vain pintaraapaisu tekemään kahdessa päivässä. Saari on kaunis, vehreä, rauhallinen ja turkoosin veden ympäröimä. Turisteja liikkuu paljon, mutta huomattavasti rauhallisempi liikenteeltään ja rannoiltaan kuin esimerkiksi Koh Tao.
Löydettiin ”tori” saaren lounais osasta, joka oli kuin jättimäinen laituri, jonka päällä kojut olivat. Ravintoloita, pieniä majoituspaikkoja ja myyntikojuja. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.


Ajatuksena oli kolmas päivä viettää kokonaan saarta ajellessa ympäri, mutta suunnitelmiin tuli muutos. Yllättäen! Eipä oltu varattu bussia pois ja paikallisbussin liput oli myyty loppuun. Hups. Lähtöä edeltävänä iltana tuli asia puheeksi paikallisen kanssa, joka lupasi lähtöaamuna sitten soittaa kaverilleen, joka järjestää minivan kuljetuksia. Aamulla sitten mentiin sovittuun aikaan paikalla ja tämä avulias paikallinen soitti kaverilleen. Paikkoja oli kaksi ja lähtö 30min päästä, myöhemmin ei enää ollut kuljetuksia Bangkokiin.
Mopot oli luovuttamatta, aamiainen syömättä ja kamat levällään. Ei siinä, oltiin takeaway aamiaisen kanssa rinkat selässä, hiki hatussa ja ajallaan kyydin tullessa. Jes!
Muutaman päivän oleilin taas Bangkokissa, jonne muutama kaveri tuli ennen Suomeen paluutaan. Sitten viime viikonloppu menikin visa runilla Kuala Lumpurissa, siitä taas lisää myöhemmin. Nyt viimeistä lomaviikkoa täällä Bangkokissa vietellään ja nautitaan viimeisiä aurinkoja ennen Suomeen paluuta!

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti