tiistai 9. kesäkuuta 2015

Segovia

Käytiin viettämässä päivä Espanjassa ollessamme Segoviassa. Madridista pohjoiseen, pieni n.53 000 asukkaan kaupunki. Junalla n.25min, lippu edes-takaisin oli kahdenkympin luokkaa. Juna-asemalta täytyi ottaa bussi Segovian keskustaan, joka kustansi huiman 1e suuntaansa. Hyvin vanha kaupunki, jossa on jäljellä roomalaisten akveduktia melkoinen pätkä. Vaikka ei sekään paljoa ole. Mielettömän korkea ja näyttävä rakennelma, isoista harkoista jotkut sitä vääntäneet silloin aikoinaan. Ei ihan hetkessä ole tainnut valmistua. Vanhoja rakennuksia on myös kaupungissa paljon, ei kuitenkaan samalla tavalla kuin Madridista etelään olevassa Toledossa. 














Käytiin oikeassa linnassa, joka on kaupungin toisella laidalla. Euroopan Unionin kansalaiset pääsivät ilmaiseksi sisään, ylimpään kerrokseen mentäessä tarvitsi lipun joka oli 2e. Ei kallista lystiä, siihen nähden miten upeat näkymät oli kaupungin ylle ja muutoinkin fiiliksestä. Upea paikka ja hienosti säilynyt ja kunnostettu. Linnan tornista näki hyvin kauas kaupungin laitamille, ylle ja alhaalla oleviin puistoihin. Haikaroita pesi runsaasti puissa ja niillä oli paljon poikasia. Ensimmäistä kertaa pääsi katselemaan niitäkin korkeuksista. Ei hullummat näköalat ole ollut silloisilla asukkailla. Kelpaisi itsellenikin. Paikassa oli aika mukava kylätunnelma, kukkuloilla meni lammaslaumoja, joita koirat paimensi ja tiet mutkitteli kukkuloiden lomassa. Itse tykkäsin Toledosta enemmän kokonaisuudessaan, kaupunkina jotenkin tiiviimpi, kaupunkimaisempi ja tunnelmallisempi. Segoviassa taas on enemmän lande meininkiä kukkuloineen päivineen. Ehdottomasti silti näkemisen arvoinen ja taas sai miettimään, että miten paljon on kauniita näkemisen arvoisia kaupunkeja!























Eilen alkoi ensimmäiset vapaat kesätöistä ja oli tarkoitus ottaa päivä aurinkoa, mutta... Suomen kesä tiedetään ja pötkötysasennon saatua tuli synkät pilvet ja sade. Jes! Mahtavaa... Ukkonen pauhasi kanssa aika reippaana.  Kyllä ilta taas kirkastui, mutta silti hei voisiko pilvet häpyä ainakin seuraavaksi neljäksi kuukaudeksi kiitos!


xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti