perjantai 19. kesäkuuta 2015

Tänä vuonna koti juhannus + resepti

Juhannuksen sää näytti eilen TAAS kerran hyvin huonolta. En muista, koska olisi ollut koko juhla aurinkoa ja oikeasti lämmintä, mutta manaamiset sikseen. Tänään näyttää huomattavasti paremmalta ja aurinko onkin pilkahdellut aika kivasti, jopa paistellut niin sanotusti. Toivon niin paljon, ettei vain sataisi melkein kaikki muu käy! Vaikkakaan ei tarvitse olla ulkona tai muutakaan tänä juhannuksena. Kaikille festareilla painavien puolesta toivon näin, ei ole meinaan mitään mahtavampaa kuin uima-altaaksi muuttunut teltta. Joten peukut pystyssä täälläkin sään suosimisesta! Ihanaa ollut huomata tämä valon määrä mikä vallitsee, aina kun ei ole mustia sadepilviä viemässä valoa. Aamu aikaisella heräämiset ei tunnu ylitsepääsemättömiltä ja energiaa tuntuu olevan erittäin mukavasti. Nautitaan ja otetaan tästä nyt kaikki irti, kun sitä kestää vain hetken. Nukkua ehtii sitten taas seuraavat 9kk, kun on kuoleman pimeää ja synkkää. 

Viimeiset pari vuotta on tullut nämä juhannus juhlan päivät vietettyä melko rauhassa, vain perheen/ystävien kanssa oleillen ja syöden. Tämä juhannus on vielä hieman rauhaisampi, eikä eroa arjesta kyllä omalla kohdallani lainkaan. Töihin menen viikonlopuksi ja eilen hoitoon saapui vanhan mummo seefferimme Ada. Ison koiran kanssa on kyllä helppoa, kun on aidattu piha missä voi oleskella. Aamu lenkin jälkeen Adaa ei huvittanut tulla edes sisälle, vaan se halusi jäädä loikoilemaan ja pitämään pihalle vahtia. Laikku taas ei viihdy ulkona itsekseen, vaan oikeastaan vain jos siellä on ihmisiä. Kesälläkin lämpimillä ilmoilla ovi on auki, mutta korkeintaan siellä käydään haukkumassa ohi menevät naapuri koirat, ei muuta.
Koko Helsinki tuntui hiljenneen jo eilen ja odotankin viikonlopusta töiden puolesta rauhallista, tämäkin perjantain vapaa menee ulkoillen ja vain ollessa. Aamu alkoi perus aamupalalla ja köpöttelyllä, sitten onkin vain oleiltu kotosalla töppösissä.Eilen kyllä ahkeroin sen verran, että sain koko illan hurautettua savuna ilmaan. Nimittäin purin vihdoin ja viimein matkalaukkuni, joka on retkottanut kasvavana vuorena olohuoneen lattialla Madridista tulosta saakka. Lisäksi perkasin koko vaate-ja kenkäkaapin kirpputori kasaan. KYLLÄ kasseja tuli enemmän kuin muutama ja vintillä lisää kaksi pahvilaatikollista! Treeni ja vapaa-ajan vaatteita suurimmaksi osin. Vielä en tosin tiedä minne kirpparille sitä pöydän saa, mutta viimeistään SIIVOUSPÄIVÄN tullessa linnoittaudun vaatevuoreni kanssa jonnekin. Vaikka omalle takapihalle, sen verran tuota tavaraa on, että tarvisi palkata roudarit apuun! :DLopuksi vielä hyvä terveellinen juhannus herkku, nimittäin lettu, mutta poiketen tavallisesta.

Tarvitset ainekset ja blenderin/sauvasekoittimen tai vastaavan. Pärjäät myös ilman, mutta silloin koostumuksesta ei tule sileä ja niin tavallisen letun oloinen vaan rakeinen.

1 kokonainen kananmuna 
1 valkuainen
1/2 banaani
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 tl kookosöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki aineet keskenään, paitsi kookosöljy ja surauta sekaisin. 
Paista pannulla. Loppu banaani päälle ja haluamasi lisukkeet, itse pidän kaikista marjoista ja kastikkeeksi luonnonjogurttia!


Ihanaa, turvallista ja kaikenlaista juhannusta jokaiselle!  Ehjänä takaisin riennoista!

xoxo Mia, Laikku & Ada


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti