perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kotikatu calle de Bravo Murillo

Espanjan kotini on kiva. Vajaa 5km pitkällä, vilkkaalla, espanjan chinatown kadulla. Kyseinen katu ulottuu lähes keskustaan. Taloja on uutta ja vanhaa. Asun Tetuánan alueella, kulkeminen on metrolla helppoa ja sujuvaa. Metro-ja junakartasto on yksinkertainen vaikka linjoja on paljon. Koko kadulla löytyy lukemattomasti elektroniikka ja kaiken maailman krääsätilpehööri kauppaa. Alue on vilkas ja kadulla on liikennettä lähes 24/7.Kauneuden hoito-ja kampaamoliikkeitä löytyy kasapäin. Hinnat ovat edullisempia, kuin Suomessa.. Kampaamoja en voi kyllä suositella, kävin kerran ja toiste en mene ainakaan näihin kiinalaisten, jotka ei osaa kunnolla puhua espanjaa. Mentiin tyttöjen kanssa ottamaan hiushoito, perus setti pesu, hieronta, naamio ym. niin luultiin… Ei ihan, pestiin minuutissa tukka harjaamatta, shampoo oli jotain saippuaa, ei naamiota, hoitoainetta, hierontaa… Sitten käskettiin tuoliin istumaan ja alettiin polttaa tukkaa föönillä siinä samalla myös päänahkaa. Ei lämpösuojaa/hoitoöljyä ja piikkiharjalla repimään vaan. Itse en sitten antanut edes kuivata ja ilmoitettiin et joo riittää kiitos ei haluta hiuksia kuiviksi tai mitään, et on aika hurjaa käsittelyä ja ei ihan mitä haettiin. Kiinalaiset tuijotti meitä kummastellen ja yksi mesosi kiinaksi… Noh päästiin pois ja kosteusnaamiot kotona päähän.


Hyvin halpoja vaatekauppoja on myös paljon, joissa vaatteiden laatu vaihtelee laidasta laitaan. Sitten on kiinalaisten ketjukauppoja, joissa laatu on parempaa noin h&m luokkaa, mutta edullisempia vielä. Vaatteet muodiltaan näissä liikkeissä on hyviä, paljon värejä, printtejä ja ajassa mukana. Kaikkea ihanaa ostettavaa olisi liiaksikin. Muutamia hyviä löytöjä onkin tullut tehtyä!

Espanjassa on joka 10m välein vähintään kahvila tai taverna. Ikkunat pursuaa kinkkua, churroja ja herkkuja! Useimmat ravintolat ja kahvilat eivät tarjoile ruokaa siestan aikaan, vain jotain välipalaa saa.  Ruoka täällä on huomattavasti halvempaa. Useamman kilon kassillisen hedelmiä ja vihanneksia saa katukaupasta 5eurolla! Kilo mansikkaakin on 2e. Joka aamu tuleekin puristettua appelsiineista mehua ja muutenkin noissa vihannes/hedelmä kaupoissa on ihana käydä, kaikki on niin tuoretta.
Olut ja viini on kaikkialla älyttömän halpaa, litra viiniä on edullisimmillaan 60cent. Ihan keskustassa asuminen ja kalleimmat kaupat valitsemalla pääsee suomen hintoihin, mutta muutoin täällä elää perustarpeita käyttäen halvalla. 

Ei... En syönyt kaikkia yksin... Vaikka pystyisin siihen kyllä helposti! 

Asunnot ja vuokrat eivät ole päätä huimaavat, kun on parin kilometrin päässä keskustasta. Ravintoloissa ruokailee parhaimmillaan muutamalla eurolla, etenkin täällä syrjemmässä. Keskustaan ja pääkaduille mentäessä hinnat ovat myös ruuissa kalliita. Suosimalla paikkoja missä näkyy paljon espanjalaisia ja nuoria, saa varmasti hyviä, halpoja tapaksia ja 40centin bisseä!
xoxo  Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti