sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivä

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ kaikille äideille ja etenkin sille omalle PARHAALLE ÄIDILLE!
Täällä espanjassa vietettiin äitienpäivää jo viime viikon sunnuntaina. Juhlapäivän huomasi niin harjoittelussa, kuin julkisissa ja kaduilla. Täällä myös tapana syödä koko perheen voimin ja juhlistaa äitiä kukkasin. Kadullamme oli myös tapahtuma Dia del Nino, pitkin koko kotikatuani oli erilaisia toiminta pisteitä, joissa laulettiin, jumpattiin ja tehtiin vaikka mitä. Kadulla ei tahtonut mahtua kulkemaan ja se oli suljettu kokonaan liikenteeltä.

Mutta niin, nyt tähän meidän äitienpäivään. Kaikillahan äiti löytyy jossain muodossa. Äiti on hahmo mielestäni ja jokaisella voi olla erilainen käsitys siitä mikä on oikea ja hyvä äiti. Mielestäni se ei katso onko tämä hahmo biologinen vai ei. Tärkeämpää mielestäni on millainen henkilö äiti on elämässä jokaiselle. Toisille tärkeämpi, kuin toiselle. Itselleni äidillä on paljonkin merkitystä, etenkin näin ”vanhetessa” tuntuu, että oma äitini on tullut vielä tärkeämmäksi. En osaa selittää miksi. Itselleni äiti on henkilö, joka on luonut turvan koko lapsuuden ja antanut suuntaa arvomaailmaan. Lapsuuteni oli onnellinen ja nyt aikuisena harmittelenkin miksi ei asuta lähempänä toisiamme. Olisi kiva nähdä välillä arjenkin huminassa, eikä vain aina pidemmän suunnittelun kautta. Positiivisena pidettäköön, että arvostan tätä aikaa varmasti erilailla asioiden ollessa näin.

© Merja ÖstermanTähän kirjoitukseen onkin hyvä lisätä myös  vähän tätä kukkaloistoa, niin kadun kukkakojuista, kuin ruusu puutarhasta. Sattumalta eksyttiin kyseiseen puutarhaan äidin täällä vieraillessa. Siellä oli varmasti kaikki maailman ruusulajit, harmikseen vasta osa ruusuista oli kukassa, mutta kyllä riitti silti katseltavaa.

Muistetaan tänään siis ihania äitejä, jotka varmasti ovat apunamme aina, kun heitä tarvitaan.

Kiitos äidille omalle äidilleni, että olet ollut paras minulle. Un beso!

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti