maanantai 4. toukokuuta 2015

Biblioteca

Taas aika hujahtanut vauhdilla eteenpäin ja hieman kuulumisia viime viikon vapaista ja paljon kuvia tiedossa.
Äitini oli tosiaan vierailulla täällä meidän luona ja oli aivan ihanat vapaat, jotka menivät aivan liian nopeasti ja olisin voinut ottaa tuplat lisää!
Kansalliskirjastoon oli tarkoitus piipahtaa, mutta sinne pääseekin vain paikalliset kirjastokortin omaavat tai museossa kiertävissä turistiryhmissä, se jäi sitten sisältä näkemättä. Kuvailtiin sitten tätä tässä näkyvää asua ja ihasteltiin upeaa ja valtavaa rakennusta ulkoa. 

© Merja ÖstermanKäveltyä tuli varmaankin reilu 10 km joka päivä. Parina aamuna vielä aamulenkit päälle. Niken freet tulikin yhdistettyä jokaiseen asuun missä liikuinkin, niin mukavat etenkin tuo malli ( Nike free 4.0 flyknit). Olimme kaikki päivät Madridissa, emme lähteneet muualle. Reina Sofian museossa oli Picasson näyttely ja kävimme sen ihmettelemässä. Ei voi muuta sanoa kuin, että on kyllä yhtä rumimmasta taiteesta. Kummasti sillä on vaan maailman kuuluisimmiksi tullut… Upea rakennus vanha museo on, muuta siellä ei omaan makuun muuta ollutkaan. En mikään taiteen harrastaja ole tai muutenkaan tiedä edes perussivistyksen vertaa taiteen historiaa, mutta osaan katsoa mikä on silmääni kaunista ja mikä ei. Se riittänetköön ja voin aina välillä museoissa käväistä.Tapaksia ja menu del dia paikallisten herkuilla tuli myös maisteltua, paella oli loistavaa, mutta uusia herkkuja ei löytynyt. Menu del dia on, kuin meidän lounas ja kustantaa noin 8-12e. Hintaan kuuluu aina juomaksi olut, viinilasi, vesi tai virvoke. Ruokiin alku-, pää- ja jälkiruoka tai kahvi/tee, luonnollisesti Ala cartena. 
Ilma oli koko viikon aivan täydellinen, alkuviikosta paria päivää lukuun ottamatta. Mentiin reippaasti yli 20 ja aurinkoakin tuli otettua. Ei voi valitella kyllä, että kylmenisi sillä tuntuu vain lämpenevän. Lupailevat tulevan viikonlopuksi jopa 30! Tänään on ollut yksi kuumimmista päivistä vaikka aurinko ei ole paistanutkaan paksun pilviverhon takaa.

Tämä paella oli aivan mahtavaa!

Muistaakseni annos on ihan vaan "Cocido"? Tyypillinen espanjalaisten herrku annos, itseeni ei oikein uponnnut
En tiedä mitä nämä oli, mutta näytti ihan linnunpesiltä! :D


Nyt koitan orientoitua uuteen viikkoon, olen meinaan ollut aivan sekaisin päivistä. Odotan myös innolla taas uusia vieraita joita saapuu mökki täyteen keskiviikkona! BIEN VENIDA!

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti