tiistai 26. toukokuuta 2015

Koti-ikävä?

Pysähdyin miettimään, onko tullut kertaakaan koti-ikävä tämän 3kk aikana, jonka olen täällä viettänyt. Totesin että, ei sitten lainkaan! Ajattelin asiaa ja mietin miksi näin? Varmasti alitajunnassa tieto on siitä, että tämä ei ole pysyvää vaikuttaa asiaan. Kuitenkin leikiteltyäni mielessäni asialla, että jäisinkin tänne saa vain hilpeyttä aikaan, ei surua tai ikävää. En kuitenkaan Madridiin haluaisi jäädä, vaan itsed Espanjaan jonnekin saarelle tai muutoin meren äärelle. Lentomatka on inhimillinen, oikeastaan lyhyt ja lennot edullisia. Nykypäivänä on kaikki mahdolliset yhteydenpitovälineet, muutoinkin perhe ja ystävät pääsevät mahdollisuuksiensa mukaan kyläilemään ja toisin päin. Niin kuin tämänkin vaihdon aikana, läheisimmät ystävät joita Suomessakin näkee tulivat, mikä oli mahtavaa! Vaikka olen ollut kaukana kaikista, en ole jäänyt asioista paitsi. Kiitos siitä tietenkin ystäville, jotka aktiivisesti whatsapissa jaksavat päivittäin jakaa asioitaan.


Ystävät ja perhe tosiaan on ollut kokoajan puhelimen päässä, mutta hoidossa olevaa hauvaa on ollut ainoastaan ikävä. Pahemminkin voisi olla, mutta ollut melko helppoa tämänkin osalta. Tiedän, että kaikki on paremmin kuin hyvin. Koiranhan saisi tänne helposti mukaankin jos tänne päättäisi jäädä.
Koko täällä olo ajasta olen vain 2 viikkoa asunut ihan yksikseni ja silloinkin näin toista opiskelijaa, josta oli seuraa. Pidän omasta-ajasta aika paljonkin, joten tuo aika oli aika mukavaakin jopa! Perusarkea omassa rauhassa eli kävin harkassa, treenasin, söin ja nukuin. Ei kovin jännittävää, mutta viihdyin.
Espanjassa on ollut pidemmän aikaa vaikea saada vakituista työtä maan huonosta tilanteesta johtuen, mutta näin kesäisin on kesätöitä saatavilla etenkin sairaaloissa. Palkat on huonot, mutta niin on asumis-ja ruokakulutkin hyvin matalat. Voisin sanoa, että tulee koti-ikävä tänne espanjan kotiini ja 7-kerroksen parvekettani. Jatkuvaa hyvää ilmaa, lenkkipuistoani ja halpaa+tuoretta ruokaa!

Espanja luulen, että tapaamme vielä. Ennemmin tai myöhemmin.
Estoy enamorado!


Ps. Aamulla kävin juoksemassa perus aamuhölkän ja nyt on napakin täynnä aamiaista. Pitäisi alkaa lukemaan tentteihin, mutta luulen aamupäivä unien vievän voiton. Nyt kyllä mars poolille ottaan aurinkoa koko päiväksi, viime päivät olleet sen verran ohjelman täyteisiä, että tänään vaan grillaan itseäni.

xoxo Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti